Caban a Segľa na majstrovstvách veteránov v Minsku

01.08.2015 16:01

Caban a Segľa na majstrovstvách veteránov v Minsku

28.01.2014 11:00:00 | mhkhe.bemaco.sk

Dvaja z hráčov klubu MHK Humenné, Ľubomír Caban a Pavol Segľa boli súčasťou slovenského výberu, ktorý v dňoch 2.1. až 7.1.2014 reprezentoval našu krajinu na majstrovstvách veteránov v bieloruskom Minsku. Turnaja sa mali možnosť zúčastniť aktívni hráči nad 33 rokov. Ani počas tohto desiateho ročníka chlapci nesklamali. Podľahli až v semifinále, v súboji s domácim Bieloruskom a v boji o tretie miesto ich predbehli Fíni. Slováci sa tak z dvanástich výber zúčastnili na krásnom 4. mieste a domov si odniesli, ako sa hovorí, zemiakovú medailu.

Ľubomír Caban, ktorý si túto sezónu oblieka dres druholigového humenského klubu má za sebou zatiaľ 16 odohratých zápasov, 16 kanadských bodov, 3 góly a 13 asistencií. Na majstrovstvá v Minsku sa dostal vďaka svojmu spoluhráčovi.

„O turnaji som sa dozvedel vďaka spoluhráčovi Paľovi Segľovi. Oboznámil ma s možnosťou zúčastniť sa ho a že hľadajú do slovenského výberu ešte nejakých aktívnych hráčov nad 33 rokov. Povedal som si, prečo nie. Bola to pre mňa ďalšia nová skúsenosť,“ prezradil príčinu svojej účasti Caban.

„Bola to moja prvá väčšia skúsenosť v zahraničí. Na podobných súťažiach som sa v minulosti nezúčastnil. Je zaujímavé a lákavé spoznať nové miesta a nových ľudí, človeka to určite obohatí.“

Ľubomír Caban hrá v súčasnosti na pozícií center v Humennom. V minulosti hral prevažne za východoslovenské kluby akými sú napr. Prešov, Košice, Bardejov a zo zahraničia si vyskúšal spoluprácu s poľskými mestami ako sú Krynica, či Sanok.  

„Mali sme trochu času pozrieť si aj mesto. Je krásne a moderné, s množstvom športových stánkov a moderných hál. Organizácia turnaja bola na veľmi vysokej úrovni. Domáci usporiadatelia brali tento turnaj aj ako generálku pred májovými majstrovstvami sveta, ktoré sa budú konať práve v Minsku, takže bolo všetko tip-top,“ zhodnotil Caban celkový dojem z nového mesta, kde sa mu podarilo zahrať si nejeden kvalitný hokej.

„Najťažší oriešok boli pre nás Bielorusi. Hoci aj slovenská partia bola výborná a mužstvo malo kvalitných hráčov stihli sme pred súťažnými zápasmi absolvovať len jeden tréning a semifinále proti Bielorusku sa nám nepodarilo vyhrať. Prehrali sme 6:3. Bielorusko malo kvalitný káder, hráči výborne korčuľovali, počas sezóny spolu aj trénujú. Zápas o tretie miesto sme však vyhrať mohli. Fíni boli zhruba na našej úrovni, ale nezachytili sme úvod stretnutia a v ďalšom priebehu sme už nedokázali manko z úvodu dohnať,“ dokončil Caban.

Záujem o veteránsky hokej bol veľký a naši hráči si zápas o tretie miesto zahrali pred 14 000 divákmi, čo je neporovnateľné s obsadenosťou haly v našom meste.

Zostava SR: Klempa, Kruppa - Sekeráš, Smerčiak, Droppa, Chatrnúch, Ondov, Hošík, Styk - Škovira, Lezo, Trokan - P. Segľa, Mravec, Caban - L. Krajňak, Kottner, Filip - Schill, Styk, Schramko, Ondov

Autor: Katarína Ferencová/MHK Humenné

Bielorusko-Slovensko