Slovenskí hokejoví veteráni v Minsku začali prehrou: V svižnom dueli nestačili na domácich

01.08.2015 16:11

Slovenskí hokejoví veteráni v Minsku začali prehrou: V svižnom dueli nestačili na domácich

| Diskusia
 
Pošlite nám tip
Čižovka arena v Minsku, dejisko zápasov Slovákov a MS
Čižovka arena v Minsku, dejisko zápasov Slovákov a MS

MINSK - Slovenský hokejový výber veteránov prehral v prvom vystúpení na vianočnom turnaji v Minsku s domácim Bieloruskom 1:5 (1:2, 0:1, 0:2). Pred takmer 5000 divákmi predvádzali obidva tímy svižnú hru.

Diváci hnali domácich dopredu, ale brankár Klempa chytal výborne a viacerými zákrokmi nedovolil hráčom Bieloruska skórovať. Výber SR sa ujal vedenia gólom Jána Zlochu v 7. min, potom však napriek solídnemu vystúpeniu päťkrát inkasoval.

V tíme Bieloruska nastúpilo veľa hráčov s reprezentačným skúsenosťami na čele s Antonenkom. V druhom stretnutí "slovenskej" A-skupiny Švajčiarsko hralo nerozhodne s nováčikom na turnaji SAE 6:6.

Na 11. ročníku tradičného podujatia štartuje v Minsku osem tímov, ktoré organizátori rozdelili do dvoch skupín. Vlani obsadili hráči SR 4. miesto, teraz pod vedením trénera a manažéra Štefana Pjonteka mali pred začiatkom turnaja medailové ambície.

A-skupina:

Bielorusko - Slovensko 5:1 (2:1, 1:0, 2:0)
Góly: 16. Belyj, 19. Titovec, 37. Alexejev, 43. Michajlov, 48. Lisičkin - 7. J. Zlocha
Vylúčení: 4:2, 4800 divákov

Zostava SR: Klempa - I. Droppa, Vorobel, Hriňa, Izso, Ľ. Ondov, Macejko - Opatovský, Lezo, P. Trokan - J. Šimčík, Štefanech, J. Zlocha - Krajňák, Kottner, Filip - Schramko, Schill, Kutka

Švajčiarsko - SAE 6:6