Slovenskí veteráni nepostúpili v Minsku do finále

02.08.2015 19:24

Slovenskí veteráni nepostúpili v Minsku do finále

Vydané 6. 1. 2014 o 20:21 Autor: sita

Turnaj v Minsku absolvuje spolu dvanásť výberov z celého sveta a ide o neoficiálne majstrovstvá sveta veteránov.

Medzi opory nášho mužstva patrí aj Ľubomír Sekeráš.
Foto: TASR

MINSK.  Výber hokejových veteránov Slovenska v ľadovom hokeji prehral vo svojom pondelkovom zápase semifinále na 10. ročníku Prezidentského pohára v bieloruskom Minsku s výberom Bieloruska 3:6.

Tím okolo kapitána Ľubomíra Sekeráša po remízovej prvej tretine dvakrát inkasoval v prostrednej časti hry, čo sa ukázalo ako rozhodujúce.

Na začiatku záverečnej dvadsaťminútovky síce znížil Miroslava Škovira na rozdiel jedného gólu, ale domáci Bielorusi strelili ďalšie dva presné zásahy.

Slováci sa v utorok od 11.00 h SEČ stretnú v súboji o bronz s Fínskom, vo finále si zmerajú sily Bielorusko a Rusko.

Turnaj v Minsku absolvuje spolu dvanásť výberov z celého sveta a ide o neoficiálne majstrovstvá sveta v tejto kategórii.

Výsledok - pondelok

Bielorusko - Slovensko 6:3 (2:2, 2:0, 2:1)

Góly: 1. Belyj, 11. Zadelenov, 31. Savilov, 35. Antonenko, 45. Cypľakovj, 51. Slyš - 1. Škovira (Trokan, Lezo), 5. Mravec (Droppa, Caban), 41. Škovira (Trokan, Lezo)

Vylúčení: 4:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 4500 divákov

Zostava SR: Klempa - Sekeráš, Smerčiak, Droppa, Styk, Chatrnúch, Hošík, Schill - Škovira, Lezo, Trokan - P.Segľa, Caban, Mravec - Ondov, Kottner, Filip - Schramko

Už v 19. sekunde otvoril skóre zápasu Škovira, lenže o 9 sekúd bolo vyrovnané na 1:1. V 5. min po delovke Droppu a teču Mravca sme opäť viedli 2:1. V ďalšom priebehu tlak domácich zjavne narastal, z čoho aj sme dostali tri góly.

 

Na začiatku III.tretiny bleskovo skóroval opäť Miro Škovira, ale v zapätí po chybe v obrane si domáci vybojovali dvojgólový náskok. Do konca už mali zápas pod kontrolou a víťazstvo si vybojovali po tuhom boji.

Štefan Pjontek (tréner SR): "Chlapci v priebehu štyroch dní odohrali tri ťažké stretnutia a za výkon v nich si zaslúžia moje uznanie. Bielorusi boli veľmi silný súper, ktorý hral na štyri kompletné útoky. Som rád, že sme s nimi vydržali nasadené tempo."