Slovenskí veteráni rozdrvili Nemecko, kapitán Sekeráš sa blysol famóznym gólom

02.08.2015 19:34

Slovenskí veteráni rozdrvili Nemecko, kapitán Sekeráš sa blysol famóznym gólom

| Diskusia
 
Pošlite nám tip
Ľubomír Sekeráš
Ľubomír Sekeráš

MINSK - Výber hokejových veteránov Slovenska v ľadovom hokeji zvíťazil vo svojom piatkovom úvodnom vystúpení v rámci základnej A-skupiny na 10. ročníku Prezidentského pohára v bieloruskom Minsku nad nemeckým výberom jednoznačne 8:2. V základnej A-skupine turnaja si tím okolo kapitána Ľubomíra Sekeráša zmeria sily aj s výbermi Bieloruska (4. januára o 17.00 h SEČ) a Francúzska (5. januára o 14.00 h SEČ).

Turnaj v Minsku absolvuje spolu dvanásť výberov z celého sveta a ide o neoficiálne majstrovstvá sveta v tejto kategórii. Do semifinále postúpia víťazi troch štvorčlenných skupín a najlepší výber z 2. miest.

Slováci nastúpili na prvý zápas turnaja veľmi zodpovedne a v prvej dvadsaťminútovke prakticky nepustili Nemcov do svojej obrannej tretiny. Hokejisti SR sa dostali do vedenia a mali priebeh zápasu pod kontrolou, vytvorili si množstvo šancí.

Excelentný bol najmä šiesty gól v podaní kapitána tímu Sekeráša, ktorý v presilovke bombou od modrej vymietol pravý horný roh nemeckej bránky.

Slovensko - Nemecko 8:2 (2:0, 5:2, 1:0)
Góly: 11. Filip (Hošík, Ondov), 15. Lezo (Škovira), 22. Hošík (Filip), 29. Trokan (Filip, Ondov), 33. Filip (Kottner), 33. Sekeráš (Filip, Kottner), 38. Sekeráš, 42. Hošík (Kottner, Filip) - 28. Boiger, 29. Heubach

Zostava SR: Klempa - Sekeráš, Smerčiak, Droppa, Chatrnúch, Ondov, Hošík - Škovira, Lezo, Trokan - P. Segľa, Mravec, Caban - L. Krajňak, Kottner, Filip - Schill, Styk, Schramko